Program Terkini


Menu Utama

Depan Prebiu Bisnes
Senarai E-TRADER
Artikel
Hubungi Kami
[ Admin E-mel ]


Berita Terkini

Aktifkan Akaun VIP melalui eWallet telah berfungsi
Nota Tambahan
Isu Halal
Perkhidmatan dan Produk Snipernetworker.com
Cara pantas mengaktifkan USER ID Anda
INFO SNIPER NETWORKER UNTUK AHLI BARU
Cara Daftar Keahlian SNIPER NETWORKER
Nombor Akaun Bank untuk Pengaktifan Pendaftaran.
Kaedah Pengeluaran Komisen
Jika User Id Anda masih belum diaktifkan...
SENARAI E-TRADER SNIPER NETWORKER
Sniper Networker Telah Bermula Secara Rasmi April 2011...
NOTA PENTING UNTUK E-TRADER SNIPER NETWORKER
KEMASKINI PROFIL ANDA
Peluang Menjadi E-TRADER SNIPER NETWORKER. (kini dibuka)
MAKLUMAN PENTING BERKAITAN WEB PROMOSI
Tips Berkongsi Info SNIPER NETWORKER
Bagaimana Komisen Anda dikira?
Website promosi telah berfungsi
Program Terkini yang Mengkagumkan


Blog

Salam Ramadhan Dan Salam Aidilfitri
Atasi 5 masalah KULIT
Apa nak ditakutkan dengan perkataan CARI ORANG?...
Kerja secara bijak
Kejayaan...
Mengisi Minda...
Melencong seinci, rugi seribu batu...
AZAM TAHUN 2017
Selamat Menyambut Tahun 2017
Mendaftarkan Username yang tidak beretika adalah dilarang.
Cuba renung-renungkan.....(18 & above only)
Ada 1 pilihan sahaja pada zaman Yap Ah Loy
Bagaimana dengan Kemahuan?
Menongkah Arus



Cuba renung-renungkan.....(18 & above only)
Tarikh berita dimasukkan: 4/8/2011

# Gaji yang dapat tiap-tiap bulan tak pernah cukup, tapi sanggup terus bekerja sampai 10-15 tahun. Lepas tu mengeluh gaji tak cukup. Logik ke..tension keje lagi, tak usah cakaplah...
# Anak nak itu, nak ini, macam2 alasan diberi.Tak baguslah, tak juallah, itu tokey punyalah, beli kat kedai lainlah, barang dah rosaklah. Sebenarnya duit tak cukup. Nak cover, jadi penipu kpd anak sendiri.
#Anak orang lain pergi Sydney, London, Paris tak pun P.Langkawi, P.Tioman, P.Redang. Tidur kat hotel, mandi kolam renang, pergi taman tema air. Anak sendiri bawak tempat yang free, macam lake garden, KLCC. Itupun jalan2 je. Eye on M'sia tu pun tengok je,anak ajak naik, alasan bahayalah, tinggi sangatlah, hari ni bukan untuk budak2lah, tiket habislah. Padahal takut budget lari.Ada ke patut...
# Nak beli barang, tengok price tag dulu. Taste tinggi budget ciput. Bila nampak harga mahal, masih belek2, konon2 bukan masalah harga, cuma kualiti tak bagus. 2 jam punya pilih last2 beli yg cheap sale..nasib tak baik, langsung tak beli.Jgn salahkan harga mahal, kalau tak usaha cari duit lebih..
# Ibu jaga kita masa kecil, nyamuk nak hinggap pun tak bagi.Dia hulur lengan dia supaya nyamuk hinggap lepas tu baru tampar. Kalau tampar kat badan anak, nyamuk mati tapi anak yg sakit.Tapi sekarang anak nak jengok ibu pun susah. Sibuk memanjang.Duit tak ada jugak. Paling teruk jumpa ibu setahun sekali. Itupun Hari Raya.Time salam sepuluh hinggit je... Ada ke patut....
# Dulu mak bapak orang kampung petani,nelayan, penoreh. Miskin.Sekarang duduk kat K.L dah ada keluarga sendiri pun miskin.Takkan nak wariskan kemiskinan kepada anak cucu sendiri.Cakap taknak tapi secara teknikalnya memang itu yang akan diwariskan kelak. Kesian pewaris2 itu....
# Umur makin bertambah, tenaga semakin berkurang.Kalau tak mulakan usaha dari sekarang takkan bila dah pakai tongkat baru nak mula...jalan lengoh, naik tangga sakit lutut, kacamata semakin tebal..
# Kerja dah berpuluh tahun.Simpanan macam baru kerja setahun.Nasib tak baik, langsung tiada simpanan.Bila kawan ajak buat bisnes, macam2 alasan.Alasan macam pakar perniagaan.Tanya lesen, modal berbayar,produk,KPDN, HEP,KKM.GMP, board of director,board listed,hukum halal haram,kat mana kilang,cara proses, ISO.Yang sebenarnye, modal tak de...tapi keinginan mengalahkan jutawan...
# Sebut je Multi Level Marketing.Angkuh dia pun keluar. Konon2 dah berpuluh syarikat dia masuk. Baik yg besar maupun yg kecil.Cakap macam pro. Tapi income paling tinggi RM 100 pun tak lepas.
# Harga naik sikit, dia punya sumpah seranah semua keluar. Cakap macam ahli pakar ekonomi. Sembang kat kedai mamak cakap kuat2, supaya orang dengar. Macam bagus, tapi bila time bayar, buat2 lambat keluar duit. Mulut cakap,takpe aku bayar, tapi tangan yg masuk poket masih tak hulur duit kat mamak yg terpacak kat depan dia....mamak tu pun dah tahu, sebab ramai sgt pakai teknik yg sama..mamak yg tak berape hensem tu pun ada banyak duit kalau nak banding dgn pelanggan dia..
# Masa anak masih kecil suruh bila besar nanti jadi doktor, pensyarah, engineer, arkitek, menteri. Pernah ke kira kos nak hantar pergi belajar di universiti. Itu sebab anak pandai tapi tak dapat capai cita2 sebabnye kos belajar yg tinggi. Anak nak pinjam mara, hutang sendiri pun tak bayar.....
#Ajak anak pergi pasar malam.Pusing 2 jam. Balik bawak keropok lekor je. Anak nak mainan tak dapat. Cubit yang sianak dapat.....kesian kat sianak...kesan cubit tu adalah gambaran kemiskinan..
# Anak nak masuk darjah 1, mula risau. Banyak duit nak pakai. Pinjam sana sini. Tak malu ke..dari hari pertama anak tu lahir sampai nak masuk darjah 1 kan ada masa 7 tahun. Kenapa tak rancang simpanan utk anak...demi anak2 lakukanlah sesuatu untuk mereka..jadilah ibubapa kebanggaan anak2...
# Hidup miskin susahkan diri sendiri. Bila mati susahkan orang lain. Semua urusan pengkebumian harap orang sponsor..duit khairat kematian pun liat nak bayar...jgn hinakan diri dgn kemiskinan...
# Tuhan itu tidak zalim kepada insan yg berusaha.Lakukanlah sesuatu pasti akan datang hasilnya kelak.
# Bukan niat menyindir sesiapa,tapi sebagai suatu yg boleh membuka minda untuk berubah.
# Jika anda ada peluang yg boleh dikongsikan bersama, demi memperbaiki tahap ekonomi sampai-sampaikanlah. Mungkin ada di antara kita sangat memerlukan peluang itu.
# Kalau nak tahu bagaimana kita boleh memulakan usaha mengikut kemampuan kewangan dan kebolehan sendiri, Sniper Networker sedia berkongsi peluang. Untuk mulakan usaha tak semestinya perlu ratusan ringgit. Mulakan dengan RM10 pun boleh. Yang penting anda perlu BERANI untuk berubah...

www.snipernetworker.com




 

 

          Login Ahli

  login: 
  Katalaluan
 

          Hubungi Atau SMS

   

   


                    Like


                      Hits

          

   

 

Copyright 2017 snipernetworker.com All rights reserved.